feature__part Groningen – Rabenhauptstraat 65- 1 - Boomgaardt bedrijfsmakelaars

Rabenhauptstraat 65- 1

9725 CC Groningen

Huurprijs € 3.175,- p/m.

Op een goede bereikbare locatie achter het Hoofdstation van de stad Groningen gelegen een kantoorruimte van ca. 51m2 inclusief een evenredig aandeel in de gemeenschappelijke ruimtes. De kantoorruimte van 51m2 is op de eerste verdieping gelegen en beschikt hiernaast uit een gedeelde vergaderruimte van ca. 13 m2.- (te delen met 1 andere huurer)

Unit 1: 92 m2 incl. een evenredig aandeel in de algemene ruimten en vergaderruimte, Huur € 1.100,- p.m. excl. BTW, servicekosten € 195,- p.m. excl. BTW

Inbegrepen in de algemene ruimten is een gezamenlijke vergaderruimte, in te boeken voor gebruik en te delen met 1 andere huurder.

Objectinformatie:
Het betreft een Rijksmonument en is gebouwd in de stijl van het kubistisch expressionisme. Het object is ontworpen door de Groningse architect S.J. Bouma en in het verleden in gebruik geweest als lagere school en grafisch museum. Het object is gelegen in de Rivierenbuurt ten zuiden van het centrum van de stad.

Parkeervoorziening:
Betaald parkeren aan de openbare weg, eventueel vergunning mogelijk.

Bereikbaarheid:
De kantoorruimte is per auto goed te bereiken. Zo is de zuidelijke ringweg via de Hereweg makkelijk bereikbaar. Per openbaar vervoer is het object zeer goed te bereiken. Het Hoofdstation van de stad Groningen is op loopafstand en tevens zijn er meerdere bushaltes in de buurt.

Bestemming:
Bron: Gemeente Groningen. Bestemmingsplan: Oud Zuid. Bestemming: Maatschappelijke Dienstverlening. Er is een omgevingsvergunning aanwezig om het object als kantoor te mogen gebruiken. Een kandidaat huurder is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij het Loket Bouwen & Wonen van de gemeente Groningen.

Milieu:
Er zijn geen milieubelastende omstandigheden bekend die het gebruik als kantoor kunnen belemmeren.

Voorzieningen:
Houten vloer, Cv-ketel met radiotoren, Coax en ADSL kabels voor internet, kabelgoten, pantry en toilet met urinoir. De pantry wordt binnenkort gerenoveerd.

Servicekosten gehele verdieping: €195,- exclusief BTW per maand voor:
– Gasverbruik inclusief vastrecht;
– Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de gehuurde ruimte, de (gemeenschappelijke) installaties en de verlichting in de gemeenschappelijke ruimten;
– Waterverbruik inclusief vastrecht;
– Onderhoud en periodieke controle van verwarming- en/of luchtbehandelingsinstallatie(s);
– Onderhoud van de noodverlichtingsinstallatie en de vervanging van lampen algemene ruimten;
– Onderhoud van de toegangsdeuren;
– Onderhoud van de brandmelder- en gebouwbewakingsinstallatie;
– Onderhoud groenvoorziening/entree buiten;
– Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke beglazing buitenzijde, beglazing gemeenschappelijke ruimten, terrassen en eventueel zonwering;
– Verzorging huisvuil, containerhuur e.d.;
– Assurantiepremie buitenbeglazing;
– Internet middels Coax en ADSL kabels. Capaciteit in nader overleg;
– Administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde levering en diensten.
De servicekosten worden op basis van een voorschot voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van het werkelijke verbruik en naar rato van het aantal gehuurde vierkante meters.

Indeling:
Begane grond: Entree naar de gemeenschappelijke hal met een trap naar de eerste verdieping.

1e verdieping: Overloop met toegang tot de vergaderruimte en de gang die dient als verblijfsruimte en entree biedt naar de pantry, de 2 toiletten en de 3 kantoorruimten die aanwezig zijn. (1 beschikbaar en reeds 2 verhuurd aan een Architect)

Voor inzicht in de vertrekken: zie plattegrond. Het te huren vertrek is de eerste ruimte aan de linkerzijde.

Bouwjaar: 1929

Bijzonderheden: Het betreft een Rijksmonument.

BTW:
21% BTW van toepassing. In deze aanbieding is het uitgangspunt een BTW belaste verhuur. Indien een huurder niet voldoet aan de voor BTW belaste verhuur gestelde eisen, dan zal de huurprijs met een nader te bepalen bedrag worden verhoogd.

Aanvaarding:
1 januari 2023

Contractvoorwaarden:
Termijn:
In overleg

Optie periode:
In overleg

Zekerheidstelling:
Bankgarantie of waarborgsom ten bedrage van 3 maanden huur inclusief BTW en servicekosten.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks conform reeks CPI alle huishoudens (2015=100) CBS.

Soort huurovereenkomst:
Standaard model van de Raad voor Onroerende zaken juli 2015.

Overige relevant:
Alle onderhandelingen/toezeggingen inzake dit object zijn onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de verhuurder.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.