feature__part Groningen – Oude Boteringestraat 69 - Boomgaardt bedrijfsmakelaars

Oude Boteringestraat 69

9712 GG Groningen

Vraagprijs € 895.000,- k.k.

Aangeboden een ruime kantoorruimte van ca. 291 m2 verdeeld over 3 verdiepingen, respectievelijk 107 m2, 108 m2 en 76 m2 groot, gelegen in het centrum van de stad Groningen. Het object betreft een Rijksmonument en beschikt over de daarbij behorende monumentale allure. Het object is in gebruik geweest als kantoorruimte, echter is onderzoek naar alternatieve gebruiksmogelijkheden wellicht interessant. Zo kan een ontwikkeling naar appartementen misschien tot de mogelijkheden behoren. 

Objectinformatie
Ligging: Gelegen aan de Oude Boteringestraat 69 in het centrum van Groningen. Vrijwel alle denkbare voorzieningen zijn in de directe omgeving aanwezig. De Grote Markt, Vismarkt en het populaire Noorderplantsoen zijn op loopafstand. De straat bestaat vooral uit zakelijke dienstverlening op de begane grond met woningen op de verdiepingen. Ook de Rijksuniversiteit Groningen is  in de straat vertegenwoordigd. De straat valt onder beschermd stadsgezicht, het object betreft een Rijksmonument.

Parkeervoorziening:
Achter het object zijn 6 parkeerplaatsen aanwezig die gehuurd kunnen worden onder voorbehoud van goedkeuring huidige verhuurder (deze behoren niet tot het verkochte).

Bereikbaarheid:
Het object is met de auto goed te bereiken, er zijn namelijk meerdere parkeergarages in de omgeving. Verder is het object goed te bereiken met het openbaar vervoer. Meerdere buslijnen bedienen de binnenstad van Groningen, vanwaar het object lopend prima bereikbaar is.

Bestemming:
Bron: Gemeente Groningen. Bestemmingsplan: Binnenstad. Bestemming: Centrum – 2. Aangewezen gronden zijn o.a. detailhandel, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening, wonen en horeca. Een kandidaat koper is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij het Loket Bouwen & Wonen van de gemeente Groningen. 

Milieu:
Er zijn geen milieu belastende omstandigheden bekend die het gebruik als kantoorruimte zouden kunnen belemmeren. Koper is zelf verantwoordelijk dat hij voorafgaand aan de koop bekend is met de milieukundige staat van het onroerend goed. Verkoper aanvaard geen aansprakelijkheid na verkoop.

Voorzieningen:
Vloerbedekking, systeemplafond, twee pantry’s, (brand)alarm, Cv met radiotoren en toiletten met fontein.

Indeling:
Begane grond: Entree/hal voorzien van visgraatvloer met toegang naar het kantoor en de gang. In de gang is een trap naar de 1e verdieping, een pantry en een deur naar de hal met toegang tot het toilet, de tuin en de gang met een buitendeur.

1e verdieping: Trappenhuis met trap naar de 2e verdieping, vanuit hier zijn 2 gangen te bereiken. De ene gang leidt naar een kantoorruimte, de andere gang leidt naar de toiletten, een pantry en 2 vergaderruimtes/kantoorruimtes.

2e verdieping: Overloop met toegang tot 2 kantoorruimtes (met prachtige zichtbare gebinten) en de technische ruimte.

Voor meer duidelijkheid is een plattegrond toegevoegd.

Oorspronkelijke bouwjaar: 1850

Overig:
Er is een wederzijdse erfdienstbaarheid van toepassing in geval van “nood”  om over en weer te gaan naar het achterliggende, danwel het te verkopen perceel. 

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Groningen Sectie: G. Nummer: 6764, groot 1 are en 70 centiare.

Aanvaarding:
In overleg, kan snel.

Als zekerheidsstelling ter nakoming van de verplichtingen van koper, hanteert de verkoper een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, gestort op de derdenrekening van de notaris.

Overig relevant:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Overige condities:
Alle onderhandelingen/toezeggingen inzake dit object zijn onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de verkoper.
Dit object wordt collegiaal aangeboden met Schouten + Van der Giezen Makelaars.